Új világrekordot állított be a Harley-Davidson LiveWire

Szeptemeber 4-én a Harley-Davidson LiveWire új rekordidőt és sebességet ért el a gyári elektromos motorok kategóriájában egy gyorsulási pályán.

Angelle Sampey, a Harley-Davidson Screamin’ Eagle és Vance & Hines csapat versenyzője és háromszoros Pro Stock kategória bajnok, átült a Harley-Davidson FXDR Pro Stock motorjáról egy LiveWire motorra és megdöntötte a nyolcad-mérföldes és a negyed-mérföldes eredményeket, hiszen a nyolcad-mérföldet 7.017-másodperc, a negyed-mérföldet pedig 11.156 másodperc alatt teljesítette 177,59 km/órás végsebességgel. A 2020-as LiveWire motorok gyári végsebessége 177km/h-ra van korlátozva. A verseny a híres Denso Spark Plugs NHRA U.S. nemzetközi futamán zajlott, a Lucas Oil Raceway pályán, Indianapolisban. Nagy mérföldkő volt megnyerni az elektromos motorok versenyét a Harley-Davidson vendégeként.

“Alig merem elhinni, ez volt az első alkalmam a LiveWire nyergében, de nagyon vártam már hogy kipróbáljam a pályán. Nagyon könnyű a LiveWire-ral menni, hiszen csak ráadod a gázt és már indulsz is!”

Andrew Hines és Ed Krawiec, a Harley-Davidson Screamin’ Eagle és Vance & Hines csapattársak is több fej-fej melletti versenyt futtotak, de Sampey volt a leggyorsabb. Sampey a legeredményesebb női versenyző háromszoros Pro Stock bajnokként (2000-2002), valamint 43 Pro Stock futamgyőzelemmel. Ahogy Sampey megmutatta Indianapolisban, hogy a H-D Revelation hajtás hihetetlen gyorsításra képes, hiszen a LiveWire motorkerékpár 3.0 másodperc alatt éri el a 0-100 km/h sebességet, de 100-129 km/h-ra 1.9 másodperc alatt gyorsul fel.

Másodvélemény: Harley-Davidson LiveWire

Az európai eladási listá­kon évről évre nagyobb százalékban vannak jelen, mégis óriási szakadék van …