Végre láthatjuk az 2014-es KTM RC390-t

A 2014-es KTM RC390-t már régóta várjuk, hiszen már több mint két éve szivárogtak ki az első utalások érkezésére. A KTM 390 Duke utcai motoron alapuló járműről a KTM azt mondta, „ Moto3 által inspirált” karosszériával rendelkezik majd.

Az idei évben kaptunk képes í­zelí­tőt, amikor a KTM lerántotta a leplet az RC390 versenymotorról, ami a még meg sem jelent utcai gép verziója volt. De most aztán vége a várakozásnak, mert a KTM Canada kiszivárogtatott pár képet az új KTM RC390-ről.

 

 

A különbség a versenymodellhez képest csekély, bár az igaz, hogy az alacsonyan elhelyezett kipufogó jelentős fejlesztés a hagyományos megoldás után. Ahogy a KTM 1290 Super Duke R-nél, itt is nagy a hangsúly vázkialakí­táson, igazából az RC390 egyetlen térhálós vázból áll, nem úgy, mint a Bestia.

 

 

Egyhengeres, négyütemű, folyadékhűtéses, 373,2 köbcentis erőforrása 43 lóerőre képes, mí­g tömege üzemanyag nélkül 147 kg. Ez azt jelenti, hogy épp beleesik az európai A2-es kategóriába. Egy könnyű, tetszetős sportmotor, amin élvezet utazni, kérdés, mennyiért.