Újdonságok: EICMA 2021

Egy év kihagyás után ismét összejött a motorkerékpár-ipar színe-java. Az aktuális járványügyi helyzet ellenére óriási volt az érdeklődés. Ugyan néhány nagy gyártó (BMW, KTM, Husqvarna) már tavasszal leszögezte, hogy nem vesz részt a kiállításon, majd további nagy márkák (Ducati, Harley-Davidson, Indian) is a távolmaradás mellett döntöttek, megközelítette régi fényét az EICMA, 35 országból 820 márka hozta el termékeit Milánóba.

A motorosok ki voltak éhezve, a látogatók száma elérte az aktuális szabályok által meghatározott maximális befogadóképesség határát. A hat nap alatt összesen 342 644 látogatót regisztráltak (a 2019-es, minden idők legsikeresebb EICMA-ján közel 800 000 látogató volt), ez fele a legutóbbinak. Érdekesség, hogy a belépőjegyek 94%-át online vásárolták, a Fiera Milano Rho területére csak uniós oltási igazolással lehetett bejutni, a csarnokokban kötelező volt a maszkviselés, sőt, a Yamaha standjára csak hőmérőzés után lehetett bemenni.

Az elmúlt két évben az Euro5 bevezetése komoly feladatot rótt a gyárakra, szinte a teljes palettájuk megújítását követelte, így érthetően idén kevesebb igazi újdonság, ugyanakkor több modellfrissítés várt minket. Folytatódott a tendencia, miszerint évről évre egyre több az elektromos motor, míg több márka jövőbe mutató prototípussal érkezett.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2022/01 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.