Tudott sokkolni a Yamaha, itt az MT-10-es

Lezajlott a 2016-os modellek premierje

A Yamaha sem maradt adós a 2016-os újdonságokkal. A hangvillás logójú gyártó egy igen hosszúra nyúlt prezentáció keretében tárta a nagyközönség elé a legfrissebb modelljeit.

 

MT-03

 

Végre hivatalosan is bemutatkozott a YZF-R3 sportmotor lecsupaszí­tott testvére, az MT-03. A 321 köbcentiméteres blokkal hajtott modell könnyen az ingázók kedvencévé válhat. A felegyenesedett üléspozí­ció, a mindössze 780 mm-es nyeregmagasság és a keskeny kialakí­tás egyaránt ideális városi harcossá teszi.

 

Motorok Yamaha MT-03 - 2016
Képgaléria az MT-03-asról


 

MT-10

 

Az MT család felfelé bőví­téseként került le a lepel a 10-esről, ami kis túlzással egy idomtalaní­tott R1-esnek tekinthető. Meghajtásáról a sportmotor módosí­tott, 1000-es blokkja, az útartásról pedig a felfüggesztése gondoskodik. A természetesen elektronikákkal is vastagon teletömött modell további fontos jellemzője, hogy a tengelytávolsága mindössze 1400 mm, ami ebben a kategóriában kifejezetten jónak számí­t.

 

 

Motorok Yamaha MT-10 - 2016
Képgaléria a Yamaha MT-10-esről

 

 

Mellettük még bemutatkozott a korábban már látott XSR900, az európai sikermodellnek számí­tó maxi robogó, a TMAX felfrissí­tett kiadásai, a TMAX LUX MAX, valamint a TMAX IRON MAX, amik még több exkluzí­vitást és komfortot kí­nálnak. Végül pedig nem szabad megfeledkezni arról, hogy a Yamahánál a terepmotorok szerelmeseire is gondoltak. Számukra elkészült a legújabb, hátrafordí­tott hengerrel készült WR450F, illetve raliváltozata a WR450F Dakar.