Terepre három kerékkel

A Yamaha 01GEN tanulmánya a Tricity és egy enduró keresztezéséből született.

A Yamaha számára nem újdonság elölre két kereket tenni – a Tricity nemsokára itton is kapható. Bár a koncepció hasonlí­t a Piaggio MP3-hoz, a japánok megoldása újszerűnek számí­t. Mivel náluk nem voltak a polcon Vespa futóműelemek, egészen más logika mentén épí­tették fel a bedőlni képes első kerekek koncepcióját. A négy (!) teleszkópszárat tartalmazó megoldás állí­tólag egyszerűbb, strapabí­róbb, és könnyebben javí­tható, mint az MP3 futóműve.

 

 

Ezzel viszont véget is ért a Tricity és a 01GEN tanulmány közös pontjainak taglalása, ugyanis minden más újdonság, bár egyes elemeit nézegetve folyamatosan az MT-09 és az MT-07 motorok jutnak eszünbe.

 

 

A különleges háromkerekűvel egyébként azt vizsgálják a Yamahával, hogy lenne-e igény egy ilyen, biztosabb tapadást nyújtó motorra az offroad kirándulásokhoz.

 

 

A 01GEN ebben a formában biztosan nem kerül gyártásba, de formai megoldásai, fejlesztései később visszaköszönhetnek – akár egy endurósabb kivitelű MT-07 vagy MT-09 képében is, amikről egy ideje elég sok pletykát hallani.