Téli tennivalók a motoron

Tegnap még a napon sütkéreztünk, aztán egy csapásra beköszöntött az ősz. Eltelt a november is, ami sok motoros számára a szezon végét jelenti. Sokan akár a rendszámot is lejelentik, elrakják a motort, robogót télire, tán még altatódalt is énekelnek neki. Bár a lelkének biztos ez is jót tesz, azért mutatunk valami hasznosabbat.

A napok egyre rövidülnek, a kezünk egyre hidegebb, az utak egyre csúszósabbak, eső, majd jég, hó és szél nehezí­ti a motorozást. Alapjában véve három megoldás létezik a helyzetre: úra kelni, mint a madarak, és valahol messze Délen élvezni a napsütést és a motorozást. Sajnos igen keveseknek van arra lehetőségük, hogy í­gy meneküljenek el a hideg hónapok elől. Itt jön a második eshetőség: leállí­tjuk a motort – akár le is jelenthetjük, de akkor semmiképpen se motorozzunk biztosí­tás nélkül, és a motor magánterületen álljon. Sajnos azonban nem elég, ha kivesszük a kulcsot és letakarjuk egy ponyvával.

Ha nem akarjuk a tavasz első jelénél euforikus állapotban egy ragacsos, rozsdásodó és leeresztett gumikon ácsorgó motor előtt találni magunkat, akkor fogadjunk meg néhányat az itt következő tanácsok közül a motor téliesí­tésére, a ruházat kezelésére és az akkumulátor körüli teendőkre vonatkozóan. Az altatódalt Önre bí­zzuk. Ja, és hogy mi a harmadik opció? Hát tovább motorozni. Ehhez is van néhány tippünk.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/01 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.