Régi kontra új: Suzuki SV650S és SV650X

A tavaly piacra került SV650X-ben tovább él a mintegy két évtizede bemutatott, mintaszerűen pörgős és rugalmas V2-es motorral szerelt Suzuki SV650 szelleme. Lássuk, mi változott a kezdetek óta eltelt közel húsz esztendő alatt! És, ami még fontosabb: mi pont olyan, mint azelőtt volt?

Lényegében minden kí­sérlet a természethez intézett kérdés. A lapunk hasábjain közölt tesztek pedig rendre azt firtatják a motorkerékpár-gyártóktól, miben jobb vagy más egy új modell az előzőnél. A Suzuki SV 650 X esetében nagyon is van létjogosultsága e kérdésnek, ti. motorjának mind a hengerűrtartalma, mind a furata és a lökete ugyanakkora, mint húsz évvel korábban.

Jó, jó, most 5 lóerővel izmosabb, mint hajdanán, 71 helyett 76 ló ereje zsúfolódik össze benne. De vajon elég hozzá ez az elenyésző mértékű „fejlődés”, hogy valaki átnyergeljen a régiről az új SV-re? Annál is inkább, mivel külsőleg csak második pillantásra kezd derengeni, hogy szoros rokonság fűzi egymáshoz a népszerű tí­pus akkori és mostani képviselőjét.

1999-ben mindjárt két modellváltozatot is piacra dobott a Suzuki. Az egyik az SV 650 idom nélküli, csupasz kivitele volt, amelynek tí­pusjelzése mögé a mai napig rendre odabiggyesztik kedvelői az N betűt, mint az angol naked, azaz csupasz szó rövidí­tését. A másik a mélyre szerelt csutkakormánnyal és buborékra emlékeztető, látványos félidommal ellátott, sportosabb S.


A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/04 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.