Pannóniások nyara

A PANNONIA Magyar Gépjárművek Túra Szakosztálya sikeres szezont zárt. A májusi márkatalálkozón megtelt az agárdi Park Kemping parkolója, és a szeptemberi túra kupán is számos veterán motor tulajdonos mérte össze tudását.

Május 26-án Agárdon egy helyen és időben tartották a Pannónia P20-21 márkatalálkozót és az Old Motors Sport Club által rendszeresen szervezett két futamos Velencei-tó megkerülő tájékozódási veteránmotor versenyt. A pünkösdi hétvégén 300 veterán motor – köztük 51 kéthengeres Pannónia – töltötte meg a Park Kemping parkolóját, tulajdonosaik jól szórakoztak a szép időben, akár versenyezni, akár kirándulni, akár beszélgetni jöttek.

A Pannónia MGTSZ nyári túrái után szeptember 22-re szervezte a 10. Pannónia MGTSZ Túrakupát, idén először Herceghalmon. Szép számmal jelentek meg a kalandra vágyók, a herceghalmiak pedig szeretettel fogadták a régi motorokat. A kétszer 29 km hosszú versenytáv a kultúrház mellől indult, festői szépségű tájon át vezetett, érintve Páty, Zsámbék és Biatorbágy településeket, majd a kiindulási pontra tért vissza. A győzelem reményében a távot kétszer kellet megtenni, minél kisebb időkülönbséggel.

Találkozók, rendezvények X. Pannónia MGTSZ Túrakupa

A Pannonia MGTSZ vándoserlegét idén Petró Dávid kapta, aki mindössze 0,6 másodperc különbséggel teljesí­tette a két kört. A csapatverseny győztesei (“Vörös Csepel”: Kalotaszegi Artúr, Kui István és Rigó István) az Old Motors SC 2011-ben életre hí­vott vándorserlegét tudhatják magukénak a következő versenyig.

 Találkozók, rendezvények X. Pannónia MGTSZ Túrakupa