Összehasonlító teszt: Retró Bike-ok Túrán

Téli motorozás Németországban? Nem tűnik jó ötletnek. Itt az ideje, hogy inkább a Napot kövessük. Négy javaslatunk is van arra, hogyan meneküljünk el a télből a nyárba…

A tesztben szereplő motorok:

Ducati Scrambler Icon

Mash Dirt Track 650

 Moto Guzzi V9 Roamer

 Triumph Street Twin

Kedves Greta Thunberg, kérlek, ne érts félre. Amit teszel, az fontos, csodálatra méltó és megkerülhetetlen. Ez még egy olyan, foglalkozásból adódó benzinfalónak is eljut a tudatáig, mint amilyen én vagyok. Minden elismerésem azért, ahogy a jóléti társadalmaknak megmutatod, hogy a jövőnkről van szó. De most, kérlek, egy kicsit fordulj el. Hiszen ha a motorkerékpár, Németország és tél szavak elhangzanak, akkor a klímaváltozás ellenére csak a barátságosabb vidékre menekülés marad az embernek. Ha kinézek az iroda ablakán, újra és újra a megszokott kép fogad: szürke, hideg és nedves, váltakozó mértékben és kivitelben. Ez nem mehet így tovább. A tavasz és a napsütés elé kell mennünk.

A hosszú tél után melegre van szükségünk, merevvé vált jobb kezünknek ellazulásra, örökösen képernyőt bámuló szemünknek, fejünknek szabad levegőre. Persze hogy nem repülünk messzi földrészekre, Greta. Talán mehetnénk Dél-Franciaországba, Provence-ba, a Côte d’Azurre? Ezeknek a szavaknak már a hangzása is napsütést ígér. Stuttgarttól alig 1000 kilométerre vannak, az egy nap alatt megvan egy motorokkal telepakolt Sprinterrel. Szám szerint néggyel, amelyeknek éppúgy, mint a fájdalmasan hiányolt napsütésnek, szintén a lelkünket kell melengetniük.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2021/03 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.