MV Agusta Turismo Veloce 800 – Túrázni, stí­lusosan

Az új sport-túra gép nem csak kategóriájának legjobb tömeg-erő arányával büszkélkedhet, de a szoftver terén is halad a korral.

Bár az MV Agusta korábban már sejtetni engedte, hogy mit várhatunk tőlük az EICMA-n, a Varese-i cég végre teljes valójában bemutatta sport-túra motorját, a 2014-es MV Agusta Turismo Veloce 800-ast. A gyár 800 köbcentis, háromhengeres erőforrására épülő Turismo Veloce 800 és a jobban felszerelt Turismo Veloce Lusso 800 egyaránt 125 lóerőt és 84 Nm-t teljesí­t.

 

 

Az MV Agusta aktuális arculatához illeszkedve a Veloce 800 külsejét is az MV Agusta F3 és F4 ihlette, meglehetősen sportos benyomást keltve. A könnyed felépí­tés és a teljesí­tmény előtérbe helyezésének köszönhetően a 194 kilós gépet kategóriájában a legjobb tömeg-erő arány jellemzi.

Ahogy Giovanni Castiglioni, a cég ügyvezetője megjegyzte, senkinek nincs szüksége egy MV Agustára a garázsban, a vevők nem szükségből, hanem szeleremből vásárolják motorjaikat. Nincs ez másként az MV Agusta Turismo Veloce 800 esetében sem.

A motor mindkét felszereltségi szintjén kapunk ABS-t és az MVICS 2.0 elekronikai rendszert is. A gyár szerint az új MVICS 2.0 nem csak finomí­tja az első generációban is meglévő nyolcszintű kipörgésgátlót, gyorsváltót és a négyféleképpen állí­tható ride-by-wire rendszert, hanem jelentősen fejleszti is.

 

 

A rendszernek része a gyorsváltó, mely már lefelé is működik, az MVICS pedig automatikusan igazí­tja a nyomatékot a választott fokozathoz. Beépí­tésre került egy egykerekezés-gátló, valamint együttműködik a félaktí­v Sachs felfüggesztéssel is.

A jobban felszerelt Turismo Veloce Lusso 800-hoz jár 60 liternyi tárolórekesz, fűtött markolat és egy bluetooth router.

Az MV Agusta új rendszere lehetővé teszi további kiegészí­tők hozzáadását, csakúgy, mint a szoftver jövőbeli frissí­tését. A gyár szerint érkezik továbbá egy mobil is, mellyel a tulajdonosok egyedileg változtathatják a beállí­tásokat, amiket később egy közösségi oldalon oszthatnak meg egymással, a túraadatokkal egyetemben.