MotoMia3 – Közlekedésbiztonsági Motoros nap

Ha valakinek hiányérzete támadt volna, mert már régen hallott a Husqvarna és KTM Centrumról, annak itt a hiánypótló cikk. E viccesnek szánt megjegyzés mögött az a tény áll, hogy egyetlen motorozással foglalkozó cég – legyen az kiegészítőket forgalmazó kereskedő, vagy akár márkaimportőr – nem kommunikál olyan aktívan a motoros közösséggel, mint a 2020-ben megnyitott üzlet. Tevékenysége messze túlnyúlik azon, mint hogy portékáit, szolgáltatásait ajánlja a motorosoknak.

Már működésének első évében komoly motoros közösségépítésbe kezdett, motorozást – és nem KTM-et, Husqvarnát – népszerűsítő rendezvényt szervezett (MotoMia), vagy éppen a motoros baleset-megelőzésbe vetette bele magát az „Életre való” programmal, oldalán eddig nem látott módon a rendőrséggel, pontosabban annak baleset- megelőzésért felelős intézményével, az ORFK-OBB-vel.

Az első MotoMia rendezvényt 2020 kora őszén a saját telephelyén szervezte, és a visszajelzések alapján sikeresnek bizonyult, így idén folytatják a tavaly megkezdett munkát és ismét megrendezik az eseményt az ORFK-OBB-vel karöltve. Mészáros Róberttel, a Husqvarna és KTM Centrum üzletágvezetőjével beszélgettünk a folytatásáról, az indítékokról és okokról.

MR: – Lesz-e valami változás tavalyhoz képet?

 – Csak az lesz. Más lesz a helyszín, az időpont, sokkal gazdagabb programokkal várjuk az embereket a rendezvényre. Szándékosan nem motorosokat mondtam, mert terveink szerint a második MotoMia olyan rendezvény lesz, amire tényleg bárki eljöhet, családostul. Akkor is, ha nem motorozik. Az új időpont 2021. szeptember 3. Nem nálunk, az M1-M7 mellett lesz, hanem a Hungaroringen. Nem a Hungaroring parkolójában, hanem szinte a teljes Ringen. Az aszfaltpályán, az offroad parkban, ahol enduró- és krosszpálya is van, és természetesen a parkolókban is. A részletes programsorról még nem szeretnék beszélni, mert ezerrel dolgozunk rajta, annyit azonban elmondhatok, hogy lesz pályamotorozás, lehet offroadozni különböző nehézségű pályákon, a könnyű, nagy crossovereknek való krossz- és endurónyomvonalaktól kezdve a kemény ugratókig lesz minden, hogy mindenki tudásának és motorjának megfelelő körülmények között, biztonságban próbálhassa ki magát és motorját.

Fontos megemlíteni, hogy a MotoMia egy ökumenikus esemény, amelyre tényleg mindenkit szeretettel várunk motormárkától, típustól függetlenül. Annyira, hogy motorja sem kell, hogy legyen. Gondolunk a gyerekekre is, őket is nyugodtan elhozhatják az érdeklődők, a MotoMiát egy családi napnak szervezzük külön gyermekprogramokkal.

Fontos változás, hogy a kerékpárosokat, e-bringásokat, e-bikereket, de még az elektromos rollereseket is szívesen látjuk, a programok összeállításakor rájuk is gondoltunk. És itt hadd áruljak el egy titkot, legalábbis egy részét, a MotoMián egy Guinness-rekord felállítására is kísérletet teszünk. Egy szó, mint száz, itthon soha nem látott gazdag programmal várunk mindenkit a Hungaroringre szeptember 3–án. A szervezés gőzerővel folyik, online felületeinken folyamatosan tájékozódhatnak majd az érdeklődők az alakuló programokról.

Találkozzunk szeptember 3–án a Hungaroringen, a MotoMia harmadik rendezvényén.

Támogatott tartalom