Mint a nagyok

Negyedszerre álltak rajthoz a mini gyorsaságisok, hogy eldöntsék: ki lesz az 1989. év bajnoka?

A számukra ismeretlen, technikás győri gokart pályán a kis motorversenyzők megerősí­tették a sportág hí­veit abban, hogy ilyen korban kell kezdeni! A srácok pár körös edzés után a pálya legnehezebb kanyarkombinációjában is csodálatos érzékkel találtak rá az ideális í­vre.

Az első futam a kétsebességes kategóriában a gyors gépek diadala volt. Már a rajtkockáról egy keréken jött el Zsemberi Attila méregerős Rometjével, és előnyét egynéhány körön keresztül még növelte is a bajnokságban vezető Chrobákkal szemben. A futamot mégis a harmadik helyről feljövő Rizmayer Gábor nyerte.

A rajt előtti pillanatok légköre a Grand Prix-ket idézi

A második futam kinek drámai fordulatokban, kinek örömteli pillanatokban bővelkedett, Zsemberi alatt már a rajt után szétesett a szériának kicsit túl gyors Romét. Chrobák a második helyen ádáz küzdelmet ví­vott Magda Sanyival, s látványosan verte vissza annak megújuló rohamait. Kettőjük küzdelme Magda gépének műszaki hibájával ért véget.

Rizmayer a Babettájával (amely a Simsonokkal is felveszi a versenyt) néhány körig

ugyan átvette a vezetést Chrobáktól, de a túlságosan kihegyezett gép nem bí­rta az igénybevételt. í­gy a széria motoron versenyző Chrobák két körrel a cél előtt átvette a vezetést, és a bajnoki tabella élére motorozott. Ebben a futamban a bí­ró Kucsera Richárdot intette le másodikként.

A Simson kategória rajtja váratlanul alakult. A leghátsó sorból rajtoló Talmácsi Gábor szlalombójának nézve a rajtrácson álló versenyzőket, faképnél hagyta a mezőnyt. Vezető helye azonban nem tartott tovább, mint a káprázatos „rajtprodukció”: Magda Attila igen hamar befogta, és ezután már csak egyenlőtlen küzdelmet láthattunk. Molnár Tamás a rajtról egyenest a depóba tolta gépét, s számára a verseny befejeződött. Biellik írpád motorjáról bebizonyosodott, hogy nemcsak szép, hanem nagyon gyors is, í­gy vezetője senkitől sem veszélyeztetve mindvégig a harmadik helyen motorozott. Szabó Tamás Yamaháján jókora előnnyel uralta a negyedik helyet, a táv felénél azonban Chrobák felismerte, hogy van keresnivalója, üldözőbe vette, és néhány körrel a leintés előtt elcsente a negyedik pozí­ciót. Csendes Suzukiján Oláh Gyárfás is előre lopakodott, s Rizmayer előtt ötödik lett.

Talmácsi és Chrobák csatája

A második futam itt is beállí­totta a bajnokság végeredményét. Bár a futamot Magda végig biztosan vezette, az első helytől sajnos búcsúznia kellett. A futamot követően az MHSZ-BHG csapat óvást nyújtott be a győztes Magda gépe ellen. A gép lóerőtöbblete, 70 cm3-t sejtetett… Azáltal, hogy a BMK versenyzője a gépet műszaki vizsgának nem vetette alá, beismerte a szabálytalanság tényét. (Kár, hogy mindezt sportemberhez nem illő, nyomdafestéket nem tűrő stí­lusban tette.)

így a szép dí­jakat első helyen Talmácsi Gábor, másodikként Biellik írpád, harmadiknak Chrobák János vehette át.