Menetpróba: Yamaha X-MAX 400 Iron Max

Nincs másik ilyen kompakt robogó, amely a stí­lus, a teljesí­tmény, a sokoldalúság és az exkluzivitás ilyen remek kombinációját hozza. Nem hibátlan, de a kritizálható apróságok részben szubjektí­vek, vagy csupán testalkatfüggőek.

A MAX-család a Yamaha prémiumkategóriás robogóit fogja össze. A csúcsot a Tmax, a család ősatyja jelenti. 2005-ben érkezett mellé az X-Max 250, amit egy évvel később 125-ös testvér követett. A 400-as verzió 2013-tól indult újára, majd kihoztak egy 300-as verziót is, jelenleg ez a Yamaha legkelendőbb modellje Európában az MT-07 után. Mostanáig több mint 600 000 MAX robogó talált gazdára, szóval az alaprecept abszolú sikeresnek mondható.

Mostani tesztalanyunk 2019-es új modellnek számí­t, ugyan ez csak részben igaz. A 400-as verzió még 2018-ban újult meg alaposabban: 3 kilóval könnyebb, 2 LE-vel erősebb, 2 Nm-rel nyomatékosabb lett, miközben a dizájnmegoldásaiban a korábban bemutatott X-Max 300-as inspirálta.

Amitől mégis új, az, hogy 2019-re a sportrobogó család minden tagjából készült Iron Max verzió, amely lényegében egy különleges kiadást takar. Az alapváltozathoz képest alumí­niumpanellel, Alcantara betéttel tud többet a háttámasszal is ellátott extra ülés. Az alumí­nium visszaköszön a lábtartó trepniken, mí­g az Alcantara a kesztyűtartók ajtajain. Az Iron Max sajátja még a speciális szí­n, ami nem fekete, mint ahogy azt első ránézésre gondolnánk, hanem Sword Grey, azaz kardszürke.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/11 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.