Menetpróba: SYM MAXSYM TL 500

Lánchajtás, sportos futómű, központi hátsó felfüggesztés, mindez egy robogón. A SYM csúcsmodelljét tettük próbára.

A tajvani motorgyár az európai divatot nagyon ügyesen követi, a maxiscooter szegmensben a SYM Maxsym TL 500 modellel igyekszik az új vásárlókat magukhoz csábítani. Már első blikkre látszik, hogy nem egy átlagos városi robogónak szánták, hanem inkább egy valódi sportos, agresszív kiállású dögöt látunk. Jó hír, hogy semmin sem spóroltak, így egy igazán jó műszaki tartalommal büszkélkedhető gépet készítettek.

A SYM kéthengeres nagyrobogójában egy 40 lóerős, 465 köbcentis sorkettes blokk dolgozik. Érdekes megoldás, hogy az erőforrást a megszokott lengővillás megoldás helyett a vázba építették be, valamint, hogy a hátsó kereket lánc hajtja, mint a motorok esetében. A jó cuccoknak még koránt sincs vége!

Elöl masszív, fordított teleszkópot, dupla tárcsaféket és négydugattyús radiális fékmunkahengereket, valamint full LED-es fényforrásokat, és színes LCD műszeregységet találunk. Minden apró részlet azt hirdeti, hogy ezt a gépet bizony komolyan kell venni. Ha ez még nem lenne elég, a hangulatot fokozza a tekintélyes kipufogó és a széles gumiabroncsok. A külső igencsak meggyőzőre sikerült, de lássuk, milyen menet közben.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2020/10 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.