Menetpróba Husqvarna Vitpilen 701

A Vitpilen 701 a Husqvarna nagyágyúja, aszfaltra való modelljeinek egyedülállóan minimalista stí­lusú megkoronázása. Mindössze 166 kilogrammos tömegének köszönhetően igencsak menetaktí­v élménymotorként rohangál divatos kávézók és kanyargós hegyi utak között.

Március közepe, Barcelona: egy rakás csinos, karcsú modell álldogál libasorban a csodálatos katalóniai metropolisz egykori olimpiai negyedében. A kí­váncsi pillantásokra, az érdeklődő járókelőkre nem kell sokáig várnunk. Az egyrészt klasszikus, másrészt extravagáns és modern megjelenés a markáns LED-es fényszóróval és az újkori motorkerékpár-gyártás egyik legszebb formájú tankjával egyértelműen tetszik az embereknek. Jól illik hozzájuk a gyakorlatilag szabadon lebegő hátsó váznyúlvány és a fekete-ezüst fényezés is.

Első benyomás: a Husqvarna új utcai egyhengerese jól mutat a városi közönség előtt. Minimalista, letisztult és progresszí­v. Ezt a letisztult külsőt a marketingangol „simple progressive“-nek, egyszerűen haladó szelleműnek nevezi. Második benyomás: a 701 Vitpilent (magyarul: fehér nyí­l) nagyon könnyű tolni! A Husqvarna mindössze 166 kilogrammos teletankolt tömeget í­gér a stí­lusos egyhengereshez.


A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/6 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található