Menetpróba: Honda NC 750X DCT

Nincs unalmas motorkerékpár. A Honda NC-t az elmúlt években gyakran érte az a jelző, hogy nagypapamotor. Még ha nem is vagyok éppen a stí­lus rajongója, azt bátran mondhatom, hogy az NC750X nem unalmas. Minél többet mész vele, annál jobban szereted.

Hogy mi is az NC750X? Elöl az NC annyit tesz, mint New Concept, vagyis új koncepció. Igaz, már nem is annyira új, hiszen az NC széria első tagját, az NC700S-t 2011-ben mutatta be a Honda, mint kis fordulaton működő, barátságos fogyasztású, soros kéthengerest. Ja, és van még egy fontos jellemzője: méretes tárolóhelye van ott, ahol normális esetben a benzintankot gondolnánk. Az elmúlt hét év alatt volt egy kis lökettérfogat-növelés (75 cm3), ezzel együtt 700-ról 750-re változott a neve, és megjelent egy új modellváltozat, az NC750X, ahol az X jelentése Crossover. Ezzel a történelemóra véget is ért, hiszen eljutottunk jelenlegi tesztalanyunkhoz. A kérdést azonban még korántsem válaszoltuk meg.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/12 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.