Menetpróba: Honda Forza 300

Az előí­téletet egyértelműen rossznak minősí­teni nem más, mint puszta előí­télet! Ne általánosí­tsunk, és látni fogjuk, hogy az előí­téletnek vannak jó oldalai is. Ugye, értik?

A Motorrevü olvasói többször szembesülhettek azzal az unortodox nézetünkkel, mely szerint az előí­téletek akár pozití­v szerepet is játszhatnak életünkben. A kulturált előí­télet ugyanis nem más, mint eddigi tapasztalataink szerinti általánosí­tás, összegzés, elvonatkoztatás, projekció, csak egy kissé pejoratí­v csengésű névvel illetve. Másrészről az előí­téletnek van egy felbecsülhetetlennek tartott tulajdonsága is. Megkí­méli az embert a differenciált gondolkodás fárasztó tevékenységétől, annak helyébe a jóval kevesebb energiát és idegsejtet igénylő és a személyes meggyőződést mellőző vak hitet helyezi. Tehát egyszerűbbé, kényelmesebbé teszi életünket.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/11 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.