Menetpróba: Honda CB1000R Neo Sports Café

De gustibus non est disputandum – az í­zlésekről nem vitatkozunk, mondták a rómaiak. Mármint a kétezer évvel ezelőtti rómaiak. Rengeteg egyéb bölcsnek tűnő megállapí­tást is tettek, melyek sentetiae néven maradtak ránk. Jórészüket valószí­nűleg azért, hogy kétezer évvel később az iskolásoknak ezeket a latin bölcsességeket memoriter-ként be kelljen magolniuk, továbbá arra is tökéletesek, hogy fel lehessen vágni velük – például egy cikk legelején.

Hogy miért nem illik vitatkozni í­zlésekről, arra magyarázatul talán az a filozófiai nézet szolgálhat, mely szerint egy ember, csoport személyes preferenciái szubjektí­v dolgok, ezért nem lehetnek igazak, jók, vagy rosszak, éppen ezért fölösleges vitatkozni róluk.
Mi azonban hadd kezdjük mégis egy személyes, szubjektí­v kirohanással: a Honda CB1000R Neo Sports Cafe üdí­tő jelenség a motorok 2018-as palettáján. Egyértelműen egy korszerű, magas technikai szí­nvonalon álló mai gép, amelyen azonban a finom utalással megjelenik egy kis időutazás.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/5 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!