Menetpróba: Harley-Davidson Ultra Limited 114

Horgonyt fel és teljes gőzzel előre egy látványos túrára! A legújabb Electra Glide változattal, az Ultra Limiteddel, amely nem akármilyen motorkerékpár. Egy igazi legenda, egy kerekeken guruló emlékmű. 2019-ben immár 114 köbinch, azaz 1868 köbcenti lökettérfogattal és még több szórakoztató elektronikával.

Ebben a pillanatban át szeretnéd ölelni a világot. Messze előre nézel, a négy klasszikus, krómmal keretezett kerek műszer fölött, a táj szélesvásznú formátumban suhan el melletted. Az őszi lombok ezerféle szí­nben pompáznak, a sebességről (a legjobb, ha kényelmes), a fordulatszámról (kicsi vagy még kisebb), a benzintartalékról és a fedélzeti feszültségről kapott információk másodlagossá válnak. A rendező a véletlen és az, hogy mennyire jó orrod van a legjobb kilátással kecsegtető utak megtalálásához. A főszereplő ugyanakkor az alattad guruló jókora V2-es. Bő 2000-es fordulattal lágyan, de határozottan visz arrafelé, amerre ma menni akarsz. Mindent látsz, mindent érzel.


A hatalmas V2-es nagyon tol. Nem robbanékony, hanem izmos és nyomatékos. Egy bivalynak nem kell gyorsasági rekordokat döntögetnie. A markáns motor közvetlenül a szí­vedben dübörög. A mutató csak igen ritkán éri el a 40-est a fordulatszámmérő zenitjén, a 4000 feletti fordulat tehát meglehetősen ritka. Nem csoda, hiszen a motor már 2800/min-nél eléri a maximális 148 newtonmétert (a gyári adat 164).

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/05 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.