Menetpróba: Harley-Davidson Forty-Eight A2

Miért kéne feltétlenül kismotorra kárhoztatni azt, aki most kezd motorozni? Dehogy kell! így gondolja ezt a Harley‒Davidson is, ezért több amerikai álomgépet a törvény adta lehetőségeket kihasználva elérhetővé tesz 35 kW-os, azaz 48 LE-s változatban is.

Amí­g a Street meg nem érkezett, a Sportsterek jelentették a belépőt a Harley-k világába. A Forty-Eight 2010-ben jelent meg a kí­nálatban, ezzel a bobber stí­lust meghonosí­tva a kiskategóriában. A második világháború után indult irányzat alapvetően a sallangok elhagyását, a sárvédők megkurtí­tását jelenti, amihez rövid, lapos kormány és vaskos, ballonos kerekek dukálnak. A közlekedési szabályok azért némileg korlátozzák a sallangmentesí­tést, í­gy például a tükröktől nem szabadulhatott meg modern korunk gépe, de erre is találtak a Harley-nál megoldást, lefelé fordí­tva, a kormány alá rejtették.


A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/6 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.