Menetpróba: DUCATI MULTISTRADA PIKES PEAK V4

A Ducati 2022-es kínálatának egyik rendkívül sportos darabja, egyfajta RR-Multistrada lesz az új V4 Pikes Peak. Lapunk exkluzív lehetőséget kapott rá, hogy kipróbálja versenypályán a prototípust.

Egyelőre semmi nem végleges. Még nincs meg a pontos setupja, és nem is a képeken látható fekete alapszínben, rajta néhány piros pacával fog piacra kerülni a Ducati Multistrada V4 Pikes Peak. De hogy 2022-ben megérkezik, az biztos! Mint ahogy az is, hogy tele lesz a bolognai márkára jellemző sportos részletekkel. Ennek egyik nyilvánvaló jele a 17 colos első felni, amely a sima Multistrada 19 colosától eltérően lehetővé teszi szupersportos gumiabroncsok használatát. Aki még ennél is többre vágyik, akár slickeket is felhúzhat majd rájuk.

A modenai versenypályán kipróbált tesztmotort is ilyenekkel bocsátotta rendelkezésünkre a Ducati. Ezek a köpenyek remek menettulajdonságokkal ruházzák fel a motorkerékpárt. Még közvetlenebb velük a kormányreakciója, még gyorsabban vehetők az éles kanyarok. Ezzel együtt pontosabb visszajelzést ad az első kereke, és precízebben követi le az íveket. Egyértelmű, hogy sportosabb hangolást kapott a mezei Multistradától átvett, elektronikus vezérlésű futómű. Mindezektől persze még nem érzi úgy magát az ember, mintha versenymotoron ülne, ahhoz ugyanis jellegéből adódóan túl nagy darab a Pikes Peak.

Tény ugyanakkor, hogy erőteljesen sportos lett a kialakítása. Ennek egyik záloga a módosított üléspozíció, ami az eddigieknél sokkal mélyebben olvasztja bele a motorost az irányítása alatt álló járműbe. Egyúttal a kormány is messzebb volt a prototípuson. Nekem személy szerint még jobban kézre állna, ha ennél is távolabb lenne, és nem lennének annyira meghajlítva a csövei, ám ennek egyelőre nincs különösebb jelentősége, hiszen, mint arról a bevezetőben már szót ejtettem, még távolról sem végleges az új modellváltozat kialakítása.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2022/01 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.