Menetpróba: CFMOTO 700 CL-X HERITAGE

Ezt is megértük: az ambiciózus CFMoto márkától csak cool, laza és igencsak minőségi típusok érkeznek, méghozzá Kínából. Élvezd a pillanatot! – hangzik a scrambler 700 CL-X Heritage mottója, mely egy egész modelloffenzíva előfutára. Van mire várnunk.

Ez a motorkerékpár üzenetet, sőt, hitvallást hordoz: A kínai motorkerékpár-ipar sokat tanult. A kollektív motoros emlékezetben horrortörténetek élnek a föld alatti műhelyekben hanyagul összerakott áruházi robogókról, amelyek tömegével kergetik őrületbe a szerelőket. Itt az ideje másképp gondolnunk rájuk. Hiszen az ambiciózus CFMoto csinos scramblere, a 700 CL-X más. Nagyon más. A CL jelentése „Classic“. De ez a kínai motor olyan frissnek látszik, mint egy hajnali virág.

Igencsak jól sikerült. A felhasznált anyagok, a részletek iránti szeretet és a felületek mutatós kezelése (selymesre mart alumíniumfedelek a tank előtt) mind-mind megvan. A szabadon lebegő hátsó váznyúlvány, a bütykös Pirelli MT 60 RS abroncsok és a lengővillára szerelt rendszámtáblatartó a felső részén rafinált bevágásokkal díszített rövid kipufogóval inkább a drága custommotorokról lehet ismerős. Vajon már itt áttűnik a KTM knowhow-ja? Hát, az eleganciában bizony egy olasz dizájnstúdió keze van.

A mindenhol alkalmazott ledes világítás már becsület dolga. Karakteresnek tűnik a kerek fényszóró, X formájúra kialakított nappali fénnyel. Az X motívum a hátsó lámpáig folytatódik, és a sokoldalúságot hivatott szimbolizálni. Itt az ideje ráülni. A stílusos ülés pilótáknak való fele a hátsó részén kényelmesen széles szabású.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2022/04 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.