Menetpróba: Brixton Crossfire 125 XS

Minek nevezzelek, / Ha megzendűlnek hangjaid, E hangok, melyeket ha hallanának, / A száraz téli fák, Zöld lombokat bocsátanának / Azt gondolván, Hogy itt már a tavasz, / Az ő régen várt megváltójok, Mert énekel a csalogány – / Minek nevezzelek?

Hűűű de kicsi, hűűű de jól néz ki. Sántuljak meg, ha nem fogom gigamód élvezni” – gondoltam, amikor először megpillantottam a Honda MSX 125-öt … pardon… a KSR Brixton Crossfire 125 XS-t. A nyelvbotlás amúgy érthető, ugyanis a Brixton Crossfire 125 XS koncepciója, mondom, koncepciója meglehetősen hasonlít a Honda MSX125-ére…na jó, fogalmazzunk úgy, hogy amúgy érthető módon az MSX125 ihlethette meg a 125 XS tervezőit. Figyelj: tehát a Brixton Crossfire 125 XS az osztrák eredetű KSR Group Brixton nevű márkájának, azon belül is a Crossfire családnak az egyik típusa bulizni vágyóknak, kezdőknek és reálisan gondolkodó bárkinek, akinek nem ciki, hogy nem egy, a képességeit jóval meghaladó típussal motorozik.

MINEK NEVEZZELEK

Hmmm… most jön az, hogy kategorizálni kellene. Messziről hunyorogva nézve naked bike. Meg egy kicsit supermoto is. Közelebbről nézve meg mondjuk egy pocket bike. Aztán kiderül, hogy egyik sem. Vagy éppenséggel mindegyik, de a nakedsége legalább egyértelmű. Egy pocketosupernakedmoto. Igazából csak mellé lépve fogod fel a valós méreteit. Már majdnem kiszalad a számon a legborzasztóbb megnyilvánulás, ami csak létezhet elragadtatás vonalon, hogy: − Jajdecuki! − mert rájövök, hogy kifejezetten tetszik. Az arányai, a formája, a megoldásai és a mérete, bár ez utóbbival az a helyzet, hogy a világ legrondább dolga is tűnhet aranyosnak kicsiben.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2020/12 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.

Fotó: Mező János