Magyar motorok világversenyen

Vegyünk egy nagy levegőt. Igen. Sikerült. ídáz küzdelmek, sok-sok szerencsétlenség és sok-sok őrangyal szerepet kapott a mi kis történetünkben. A történetünkben, amiben egy tucatnyi egyetemista időt és energiát nem sajnálva hajtott egy célt, hogy elkészüljenek két versenymotorral az idén megrendezésre került V. Nemzetközi Motostudent versenyre.

Kenji Racing Team – Neumann János Egyetem

 

Ez a cikk nem egy Csipkerózsika-mese, nem egy magát minden áron fényezni kí­vánó csapatról szól. Itt a kőkemény valóság, a maga minden igazságával. Utólag már mi is okosabbak vagyunk, de amit akkor ott ki lehetett hozni mindebből, azt kihoztuk.

Hogy kerek legyen a történet, kezdjük az elejétől. A Motostudent a felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak meghirdetett gyorsaságimotor-épí­tő verseny. Az itt versenyző motorok dimenziójában leginkább a MOTO3-as kategóriára hajaznak. A versenygépek elkészí­téséhez minden csapat ugyanazt az alkatrészcsomagot kapja. Ez tartalmazza az erőforrást, a kerék- és fékalkatrészeket, amiket kötelező eredeti állapotukban felhasználni.


A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/11 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.