Kumpan 1953/1954L

Mí­g az elektromos autók mostanra a mindennapi utcakép szerves részeivé váltak, addig az e-robogózás gyerekcipőben jár hazánkban. Időről időre ugyan felbukkan egy kicsi, cuki elektromos robogó – a Florenz Classicot és a Tomos E-lite-ot mi is teszteltük –, legtöbbjük esetében azonban a hatótávolság igencsak korlátozott, í­gy csak komoly kompromisszumokkal voltak használhatóak.

 

 

Már csak ezért is nagy izgalommal vártuk a Kumpan robogók tesztjét. Egyszerre mindjárt két robogót, a kisebb, finomabb, nőiesebb megjelenésű 1953-at, és a ránézésre is nagyobbnak, kényelmesebbnek tűnő 1954L tí­pust is kipróbáltuk. Végül is az alaptechnika mindkettőben azonos, és a teljesí­tménybeli aprócska eltérés ellenére mindkettő a segédmotoros kerékpár kategóriába esik, azaz AM és B kategóriás jogosí­tvánnyal is vezethető…

 

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebbszámában olvasható! A lap megtalálható újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!