KTM 390 Adventure – 12 571 km

A KTM 390 Adventure továbbra is mindenesként szolgál, napi városi rohangálással, hétvégente 400 km-es utazásokkal morzsolgatja napjait. Már nem is tudjuk, mikor fulladt le utoljára, bármilyen fura is, úgy tűnik, a kilométerek gyarapodásával egyre jobb lesz a motor, persze az is lehet, hogy a nyári meleg a gyógyszer.

Continental TKC 70-es gumikat visel, az elsőt egy defekt miatt 500 km-rel ezelőtt cserélték, de a hátsó is csereérett lesz lassan. Bár a profilmélység alapján még legalább ennyit megtehetne, a sok autópályától, egyenes utakon való utazástól kezd szögletesre kopni, ami kanyartulajdonságainak nem tesz jót. Azt már látjuk, hogy a 390 Adventure takarékosan bánik a gumikkal, normális vegyes használat mellett 20 000 km meg sem kottyanna neki.

Abszolút vegyes használat mellett – város, autópálya, másodrendű utak – 4,2 literes fogyasztással kell számolnia tulajdonosának. A már korábban jelentkező zizegő hang, amit a szélvédő rezgése okoz, erősödött, ráadásul a jobb oldali rögzítésnél a plexi füle, amelyen a csavar átmegy, megrepedezett. Oka valószínűleg a vibráció, bár a bal oldali ellenpárja sértetlen. A KTM 390 Adventure órája jelenleg 12 571 km-t mutat.

KTM 390 Adventure tartósteszt 10 845 km

10 845 km A KTM és Husqvarna Centrumtól tartóstesztre kapott KTM 390 Adventure végre …