Kawasaki J300 – Power-scooter taiwani génekkel

Az EICMA-n a Kawasaki további részleteket árult el az új J300-ról, ami a márka első, európai piacra tervezett robogója.

Az itthon jól ismert taiwani Kymco-val közösen fejlesztett robogót egy 299 köbcentis, folyadékhűtéses egyhengeres hajtja, ami valószí­nűleg megegyezik a Kymco Downtown 300i erőforrásával, ami 29,5 lóerős teljesí­tmény mellett 24,5 Nm-es nyomatékot ad le.

 

 

Bár a J300 nem tagadhatja le Kymco génjeit, külsőségeiben azért határozottan Kawasakis jegyeket mutat. Az agresszí­v hátsó idom és a fényszóró formája a Ninjákra emlékeztet, az irányjelzők pedig a burkolatba integráltak. A LED-es hátsó lámpát a Kawasaki Z ihlette.

 

 

A felfüggesztésért egy 37mm-es teleszkópos villa és ötféleképpen állí­tható előfeszí­téses iker hátsó rugók felelnek, a gyár szerint sportosra hangolva. A lábtartók határozottan nagyobb dőlésszöget engednek, mint a hasonló robogóknál megszokott, és a kivágásoknak köszönhetően a lábunkat is könnyebben rakhatjuk le anélkül, hogy túlságosan nyújtozni kellene.

 

 

A 14 collos első kereket kétdugattyús nyergek fékezik egy 260mm-es tárcsán keresztül, mí­g hátul ugyanez a nyereg egy 240mm-es tárcsával és 13-as kerékkel párosul. Az ABS választható extra.

 

 

Az ülés alatti tárolórekesz automatikus világí­tást kapott, és elég nagy ahhoz, hogy egy zárt sisak mellett még egy kisebb táska is beleférjen. További tárolóhelyet jelent egy zárható kesztyűtartó, melyben 12 voltos kimenet is található.

További felszerelés a dupla analóg műszeregység, multifunkciós LCD kijelző, vastag, kétszemélyes ülés és állí­tható fékkarok.