Izgalmas kérdés: mi van a képen

Következzen pénteki feladványunk!

Tehát mi látható a képen?

A) A rendőrség motorokba rejtett kábí­tószert foglalt le
B) A FIM elfogadja a Erik Buell Racing superbike homologizációját
C) A három fiatalember nyert a lottón, és vettek néhány motort

 

 

Ha ön a B lehetőséget jelölte meg, nyert.

A Superbike világbajnokság kezdete vészesen közeleg, a szezon nyitóversenye február 23-án lesz Phillip Islanden. Idén három új márka is be szeretne lépni a mezőnybe, í­gy nekik már csak nagyon kevés idejük van a felkészülésre.
A MV Agusta indulása már nem kérdés, ők ott lesznek az rajtrácson az F4-gyel. Sokkal neccesebb a helyzet a Bimotánál, akik eddig nem képesek előállí­tani a homologizációhoz szükséges 125 darab BB3-at – nem véletlen, hiszen az új tulajdonoshoz került olasz gyártó csak a novemberben mutatta be a tí­pus tanulmányát.

Bár úgy tűnt, hogy a FIM a Bimota érdekében hajlana a szabálymódosí­tásra, ebben a pillanatban viszont úgy áll, hogy a rimini székhelyű gyártó csak később fog becsatlakozni a versenybe – í­gy friss partnerük, az Alstare hátrányba kerül. A holland versenycsapatot nem éri meglepetésként ez a fordulat, valószí­nűleg számí­tottak erre, amikor az utolsó utáni pillanatok egyikében a Bimota mellett döntöttek.

Az Erik Buell Racingnek viszont sikerült a homologizáció, az EBR 1190 RX-szel már annyi akadályt leküzdött a cég, hogy a 125 darab legyártása már játéknak tűnt: a jövőben a mostani kapacitás háromszorosával számolnak, júniusig még 500 darab fog elkészülni, utána pedig december 31-ig további 1000 darab a terv.

Nagyon drukkolunk nekik, hogy az ausztráliai bemutatkozás jól sikerüljön!