Interjú: Pócsik Lászlóval, a KTM Centrum vezetőjével

Motoros üzletet nyitni szerelemből kell, de nem árt hozzá egy jó adag racionalizmus. Mi a helyzet akkor, ha valaki pont egy világjárvány kezdetekor indul neki? Túl lehet ezt élni?

Márciusban lesz egy éve, hogy Budapesten, az M1-M7 közös bevezető szakaszánál megnyitott a KTM és Husqvarna Centrum. Egy új motoros üzlet. Mindig örömhír a motoros társadalomnak. Pláne, hogy nívós KTM-szalon, mióta az eszünket tudjuk, nem volt a hazai lakosság egyötödének otthont adó fővárosban. Tehát úgy is nézhetjük, hogy hiánypótló üzletről van szó. A vállalkozás további sorsa még érdekesebbé vált, amikor kiderült, hogy a nyitás hajszálpontosan egybeesett a Covid-19 járvány magyarországi megjelenésével. Tudjuk, mi történt márciustól… lakhelyelhagyási korlátozás, rendezvénystop, távolságtartás… 2020 tavasza immár történelem.

MR: − A KTM Centrum hogyan élte meg a nyitás utáni hónapokat?

Pócsik László: − A hivatalos megnyitóra március elején került sor. Az alapos felkészülésnek köszönhetően kifejezetten jól sikerült. Márciusban szépen beindult az élet, aztán a korlátozások bevezetésével meg is állt. Szerencsére viszonylag rövid időre. Nyár elejére nemcsak magához tért, de kifejezetten dübörgött a piac, és ez így is maradt az év végéig, sőt, mi egy kifejezetten jó idei januárt is elkönyvelhettünk. Ez alatt az év alatt rengeteget tanultunk a piacról, a számunkra újnak számító motorkerékpár-értékesítésről.

Az autós és sok más területtel ellentétben a motoros üzletág a járvány első évében − 2020-ban – fejlődött itthon az előző évhez képest. Éppen a pandémiának köszönhetően egyre nagyobb lett az igény a gyors egyéni közlekedés iránt. Az emberek amennyire lehet, kerülték és kerülik a tömegközlekedési eszközök használatát, így előtérbe kerültek a kerékpárok, e-bike-ok, motorok, robogók.

Támogatott tartalom

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2021/03 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.

Fotó: Mező János