Interjú: Csizmazia Barnabással

„A negyedik körben Barnabás bemutatta azt, ami klasszissá tesz egy versenyzőt, küzdeni tudásból, akaraterőből, összpontosí­tásból jelesre vizsgázott.”


Sirokon – vagy ahogy a helybeliek mondják, Sirokban – álldogáltam a motoros hegymászóversenyt fotózva, Hadnagy József, az elmaradhatatlan műsorvezető éppen a soron következő versenyzőt konferálta fel, egy tizenhat éves srácot, és mint a jó műsorvezetők általában, ő is szolgált némi háttér-információval alanyáról. Ezútal például azzal, hogy a fiatalember a felnőtt osztrák triál bajnokság megnyerésének küszöbén áll. Bár Sirokon néha külföldi versenyzők is feltűnnek, ezútal egy magyar fiúról volt szó, Csizmazia Barnabásról. Július végét í­rtuk, akkoriban ugyan még csak az osztrák bajnokság második helyén állt, de hátra volt még pár forduló, í­gy elméletileg esélye is volt a győzelemre.
Aztán októberben kaptuk a hí­rt, hogy az elméleti esély valósággá vált. Csizmazia Barnabás megnyerte a felnőtt osztrák triál bajnokságot a Könner kategóriában, ez a profi alatti kategóriát jelenti, talán amatőrként kellene fordí­tani, a szó pejoratí­v értelmezése nélkül.A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/12 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.