Igazi újdonsággal robbant a Yamaha

A frissí­tgetések mellett végre igazán újdonsággal kecsegtetnek: három hengerrel.

Már megí­rtuk, hogy a Yamaha 2013-ban sem árasztja el a piacot forradalmian új modellekkel, inkább a meglévőket szépí­tgeti. Jövőre érkezik a hosszúávú túrázók kedvence, az FJR1300 faceliftes változata. A forma óvatos módosí­tása mellett az elektronikus extrákra fektették a hangsúlyt, í­gy lesz elektronikus gázkar power boost funkcióval, kipörgésgátló és tempomat a 2013-as modellben.

Nagyon eltalálták az FJR1300 új arcát


A jobb kormánykarra kerül az üzemmódkapcsoló, amivel a pilóta egy nyugodtabb, Touring és egy dinamikusabb, Sport állás között választhat.

Szokatlan installáció


Emellett egy valódi újdonságot is megpendí­tett a Yamaha. Egy érdekes, húrokból álló szoborban mutatták be az új, folyadékhűtésű háromhengeres motorjukat. A főtengely kialakí­tása az R1-et idézi, és a hengerűrtartalmat tekintve gyaní­thatjuk, hogy lényegében az ezres superbike-juk blokkját kurtí­tották meg egy hengerrel. A japán gyártónál egyébként nem újkeletű ez a megoldás, az XS750 is hasonló felépí­tésű volt. Hogy milyen környezetbe helyezik az új erőforrást, egyelőre még rejtély. Ha a Super Tenerét megelőző marketingre gondolunk, akkor megint hosszú kampány előtt állunk.