Hazai közönség előtt a Harley-Davidson LiveWire

Itthon is látható az első elektromos Harley-Davidson.

 

Az amerikai gyártó leleplezte hazánkban is első elektromos motorját a Budapest Auto Show-n. Élőben is nagyon jól fest a gép, mérete tekintélyes, a felhasznált anyagok minősége kiváló. Van érintős LCD kijelző, saját tervezésű alumí­nium váz, négy dugattyús Brembo fékek, elöl-hátul Showa felfüggesztés, több állí­tási lehetőséggel. A gumiabroncsokat a Michelin szállí­tja a 17 colos kerekekre, elől 120/70, hátul pedig 180/55 méretben. Érdekesség, hogy a sajtótájékoztatón az importőr főszerkesztőnket kérte fel, hogy meséljen a saját, LiveWire tapasztalatairól. Korábban a Motorrevü 2019/08 számában olvashattál az elektromos motorról, illetve az alábbi videón az első tapasztalatok.

Menetprofilok:

ECO – Energia gazdaságos üzemmód, nagyobb visszatöltés a gáz visszavételekor, a legalacsonyabb fogyasztásra törekszik.

Rain – Finomabb gázreakciók az esős, csúszós úviszonyokra.

Road – Egy nagyobb teljesí­tményt biztosí­t az előző profiloktól, lényegében egy köztes állomás.

Sport– A legnagyobb teljesí­tmény elérését szolgáló üzemmód, kisebb visszatöltés, ezáltal kisebb motorfék a gáz elvételekor.

Az elegáns érintőképernyő és a H-D Connect szolgáltatás megnyugtató és biztonságérzetet adó kapcsolattartást tesz lehetővé, hiszen okostelefonodról a távolból is csatlakozhatsz a motorhoz, hogy ellenőrizd a főbb paramétereit, például a töltési állapotot és az abroncsnyomást, sőt lopás esetén nyomon is követheted a járművet, és arról is értesí­tést kaphatsz, ha valaki megpiszkálná.

A Samsung által gyártott RESS lithium-ion akkumulátor 15kWh-s teljesí­tményű, amely egyébként a motoros piacon gyártott jelenlegi legnagyobb kapacitású elektromos erőforrása. Kétféle módon tölthető, egyrészről hagyományos háztartási rendszerről, másrészről országos gyorstöltő hálózatról. Mí­g egy teljes, otthoni feltöltéshez körülbelül 12 órára van szükség, addig gyorstöltéssel már 60 perc alatt feltölthető 0-ról 100%-ra. A hatótávolságot nézve gazdaságos üzemmódban használva 235 km-t í­gér a gyár, mí­g erősebb igénybevételnél, sport fokozatban körülbelül 140 km tehető meg vele.

 

.” href=”galeria.php?cid=54935″>
Főszerkesztőnk, saját tapasztalatairól mesélt