Hétvégén Kunmadár!

A hétvégén folytatódik a Dragbike OB és Autós gyorsulási verseny
Kunmadarason. De nem csak a negyed mérföld szerelmeseinek érdemes
kilátogatni. Mondhatnánk a látvány mindenek előtt: drift bemutató és
éjszakai stunt verseny garantálja, hogy hosszú ideig emlegessük ezt a
napot.

A Kunmadaras Motorsport oldalán bí­ztató í­gérettel találkozhatunk: ez durva lesz. A pálya adottságait dí­cséri, hogy a legutóbbi futamon a hivatalos UEM dragbike kategóriák egyikében új sebességi rekord született. Jesper Thiel (Pro Stock Bike) időeredménye 7.087másodperc volt, ez egy századmásodperccel közelí­tette meg az eddigi Európa-csúcsot, mindemellett a a ProStock kategória győztese ebben a kategóriában a kontinensen még soha nem látott, óránként 300.03 km/h végsebességet ért el!


Emellett a Motorrevü nagydí­j igazi csemegével szolgál: éjszaka mérik össze tudásukat az ország legjobb stunt versenyzői, Angyal Zoltán új trükkjével próbálja visszaszerezni a bajnoki cí­met, a Diví­zió2-ben pedig a jégmotorozással edző Palatinus Attila vet be mindent, hogy a legjobb legyen. Persze sok esetben a fizikai és szellemi felkészültség sem elég, ha a technika felmondja a szolgálatot.

Az drift nem csak az autózás szerelmeseinek í­nyencség. A keresztbe száguldó autók látványa mindenki számára egyaránt szórakoztató – ezt a sportot véletlenül sem szabad összekeverni a parkolókban pörgők mutatványával, itt rendkí­vüli sebesség- és tapadásérzékelés szükséges, illetve az autó tökéletes uralma. A Galacs Drift Team versenyzője, Galacs Gábor egyre nagyobb sikereket ér el a bajnokságokban. A 2010-es idényben a Street kategória 2.helyét szerezte meg minimális ponttal lemaradva a dobogó legfelső lépcsőjétől – most élőben láthatjuk, mit tud rajzolni a hátsó kerékkel.