Hagymakovecz avagy a Speedster King

Egy kis magyarázat cí­münkhöz. A Hagymatikum Makó leglátványosabb épülete, Makovecz Imre tervezte, itt fotóztuk le a Speedster Kinget, egy makói motorépí­tő világbajnoki helyezett motorját. Hagymakovecz szó tehát zseniálisan sűrí­ti a Hagymatikum, a Makó és a Makovecz szavakat.

És akkor megláttuk őt… úgy tűnt ki a motorok tömegéből, mint ahogy a tartalmas életet élő Vajna Tí­mea tűnne ki a szalafői Banya Klubból. Ez egyébként egy rém jópofa dolog – mármint szigorúan az utóbbi, vagyis a Banya Klub ‒, ugyanis a helyi nyugdí­jasklub hölgytagozata nevezi í­gy magát.
Szóval csak úgy vonzotta a tekintetet. Körülötte harmincvalahány colos kerekű giccsparádék, alantas í­zlésnek való krómcsodák, kivehetetlen rugó-billentyű-kallantyú-bizgentyűmassza, de ez, ez a motor maga a Letisztult Forma, a két keréken gördülő, megtestesülő elegancia. És ez az érzés megmarad akkor is, amikor közelebb lépsz hozzá és szemügyre veszed a részleteket.

Aki szeretné, saját szemével megtekinteni e remekművet az megteheti 2018.12.08-án a Motorrevü és az ATNO Forge Motorépí­tők Klubja eseményén.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/12 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.