Green: HUSQVARNA GRAN TOURER 4 és KTM MACINA TEAM 292

Elsőre simán össze lehet keverni egy hagyományos kerékpárral, pedig ezek tudása jóval tovább mutat. Lássuk, milyen motoros szemmel egy ilyen jószággal a mindennapi élet.

AHOGY MEZŐ LÁTTA

Valami ilyesmit érezhetett az a fehér ember, aki a 70-es években betévedt Harlembe… Elhagytuk az utolsó épületet, és bebicikliztünk az elhagyatott, fás-bokros területre. Ember sehol, de mintha láthatatlan szemek kísérnének figyelemmel. Valami megmozdul a sűrűben. Megreccsen egy ág. Szemetet sodor a szél. Elérünk a biciklis krosszpályához. Kopár dombok, feljárók, ugratók, pár székroncs, arrébb egy hajléktalan sátra. Egyszer csak megpillantjuk! Egy kerékpárra támaszkodva áll és néz. Végigmér, pillantása megállapodik milliós e-bike- jainkon. Gúnyos mosoly jelenik meg ajkain. Beárazott minket. Hirtelen megpillantunk egy másik fazont. Az előbb még isten bizony nem volt itt. Ő is biciklivel van. Végigmér, beáraz ő is.

Egyszer csak a semmiből megjelenik a harmadik. Természetesen biciklivel. Fura érzés futkározik a gerincünkön. Idegennek, esetlennek, kívülállónak érezzük magunkat. És védtelennek. Kik lehetnek? A Kerékpáros Rablók, a Bringás Gyilkosok, a Biciklis Erőszaktevők? Így ismerkedtünk meg a grafikus Alexszel, az építészmérnök Lacival és a Titokzatos Ismeretlennel. Laci utálja, ha BMX-ét gyerekbringának nézik. A Titokzatos Ismeretlen utálja az e-bike- okat. De vajon mit utál Alex? Amúgy meg, ha már így összefújta a szemetet a szél, csináltunk egy közös balhét. Vagy, ahogy ma mondanák azok, akik nem nézték Stirlitzet, kollaboráltunk.

Aki olvasta előző számunkat, meglepődhetett, amikor meglátta a Harley–Davidson bringatesztünket. Sokan nem is tudnak róla, hogy egy ideje elkezdtek beszivárogni a komolyabb elektromos biciklik az országba, sőt olyan motorkerékpár- gyártók is vannak, akik már komoly tapasztalatot gyűjtöttek az elektromosokkal. Talán az utolsó, igazán szép napsütéses időben próbálhattuk ki a Husqvarna Gran Tourer 4 és KTM Macina Team 292 bringákat. Tettünk egy kört a közeli kis dirtpálya felé, hátha találunk egy jó fotóhelyszínt.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2021/11 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.

Fotó: Mező János