Gerecse túra – Pannonia MGTSZ

Szép számban gyűltek össze a Pannoniások és barátaik a Pannonia MGTSZ Gerecse túra találkozási pontján Biatorbágyon.

A május 20-ra szervezett túra indulási pontjáról 48 motor indult el, Hesszler Feri vezetésével, a Gerecsén keresztül a Neszmélyi Hajó Skanzent meglátogatni. Útközben és az érkezési pontnál is többen csatlakoztak még a társasághoz, í­gy végül 58 motor pihent az dunaparti árnyékban. Helyben sütött hekk és hűtött sör várta az érkezőket, pár lépésre pedig egy rétes kuckó gondoskodott az arra járó vendégekről. A jó társaság, jó hangulatot eredményezett.

A skanzenben egy 28 évet hajókon szolgáló úr, Kiss János, kalauzolta végig a baráti kört a hajózási történelem és gépészet egyedi és érdekes világába. A tárlatvezetés nagyobbik része a ZOLTíN nevű lapátkerekes vontató hajó gyomrában kialakí­tott múzeumban volt, a gépészeti részek pedig a kazánházba lettek bemutatva. Az ide betérőknek érdemes kérni Jani bácsi tárlatvezetését, óriási élmény, ahogy a hajók és hajózás történelmét meséli!

Jó társaságban gyorsan repül az idő, a haza vezető únak kisebb csoportokban vágtak neki az résztvevők. Voltak, akik tettek még egy kis kitérőt és Esztergomnál átgurultak Szlovákiába, majd Letkésnél vissza.

A beszámoló alapján kitűnő nap volt ez is mint a többi túrázós, a legközelebbire is várnak mindenkit szeretettel a szervezők!

További információk: www.pannoniamgtsz.hu