Flat track sorozat: Az oktatás

„Tudod, olyan ez is, mint amikor a szocializmusban a gyerekek a zöld Zsigulival keresztbe mentek a parkolóban… az maga volt a ma nagyon divatos drift, csak akkor még nem tudtuk, hogy í­gy hí­vják. Gyorsasági versenyzőként télen rendszeresen edzettünk terepen. Arra azt mondtuk, hogy kiegészí­tő edzés, terepezés. Ha ma egy pályán műveled ugyanezt, arra azt mondják, hogy flat track. Tehát flat trackeztünk mi már régen is, csak nem tudtuk, hogy ez az.”


Miklósy Tamással, a Tomracing motorsport egyesület vezetőjével a vasadi flat track pályánál beszélgetünk. Itt, Budapesttől 40 km-re, a 4-es ú melletti Vasad határában indult be Magyarország első flat track iskolája a Tomracing szervezésében. Talán feltűnt a Kedves Olvasónak, hogy az utóbbi időben többet foglalkozunk ezzel az amerikai eredetű motorsportággal. Mostani cikkünkkel egy háromrészes sorozat végére érünk.

Az első cikkben (Motorrevü 2019/04) a flat track sport történelmét, ezt követően a Tomracing és a Sapka Művek együttműködéséből származó épí­tett flat track motorokat mutattuk be (Motorrevü 2019/05), most pedig az első hazai flat track iskolát látogatjuk meg éppen egy oktatási napján. Beszélgetőpartnerünk Miklósy Tamás csapattulajdonos, emellett Testnevelési Főiskolát végzett motorsportedző, egykori gyorsasági versenyző.


Miklósy Tamás: − Az egész Guld Petivel kezdődött… Valahogy ismeretségbe keveredett Marco Bellivel, aki a Rossi Ranchon oktat flat track technikát, és meghí­vta őt Magyarországra, tartson egy kiváltságos baráti körnek egy egynapos oktatást. Abban a kiváltságos baráti körben én is benne voltam. Akkor fogalmazódott meg párunkban a gondolat, hogy itthon is be kellene indí­tani egy hasonlót, amúgy is világszerte nagy divatja van. A helyszí­n egyelőre a Vasadi ovál, a pálya szuper, az infrastruktúra folyamatosan épül, még közel sincs kész.


A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/07 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.

Akciós előfizetés 50% kedvezménnyel itt