Finálé: SUPERENDURO GP 2022 Budapest

A karácsony és a szilveszter már a múlté, a tavasz még valahol a horizonton túl… csak egyvalami hozott színt ebbe a hibernált motoros életbe. A budapesti szuperenduró- világbajnokság. Talán emlékeztek még rá, hogy 2019-ben sikerült első ízben megrendeznünk az eseményt. A következő évben már rutinszerűen zajlottak a világbajnoki futamok a Papp Lászlóban, aztán jött a kínai vírus miatti kényszerpihenő. Egy év kihagyás után a SuperEnduro visszatért Budapestre.

Megígérjük, hogy két dolgot nem fogunk elkövetni. Nem fogunk viccelődni Jonny Walker nevével és nem fogunk arról áradozni, hogy mekkora sportdiplomáciai siker a budapesti SuperEnduro GP. Ami az elsőt illeti – el tudjátok képzelni, milyen lehet ezzel a névvel élni? Hogy hányszor kellett már végighallgatnia az unos-untalan ismétlődő poénokat egy rakás vigyorgó idiótától, aki rém humorosnak érzi magát? Őszintén csodáljuk Jonnyt. Versenyzői képességei mellett leginkábbNémetorönuralmáért. Ami a második dolgot illeti, engedelmetekkel a sportdiplomáciai hablatyolást is másokra hagyjuk.

A mezőnyben nem sok minden változott, ismét itt voltak a sportág legnagyobb arcai, Billy Bolt, Jonny Walker, Colton Haaker, Coddy Webb, Manuel Lettenbichler, az élő legenda Taddy Blazusiak és a többiek. A Prestige néven futó profi-vb mellett zajlott a junior-vb is a magyar Zsigovits Norbert részvételével, valamint Open néven az Európa Kupa következő fordulója is mindjárt három hazai résztvevővel, Csizmazia Barnabással, Liszka Rolanddal és Szőke Márkkal, tehát volt miért izgulni.

Annak idején hazai ötletként indult a Kids Race kategória a legkisebbek számára, természetesen némileg könnyített pályán, azóta a kezdeményezést átvette a futamokat rendező többi ország is. A pályát Német Kornél tervezte és építtette, a műsor házigazdáiHadnagy József tanár úr (Kunmadaras) és Szujó Zoltán sportriporter voltak. Vagyis minden adott volt egy jó hangulatú, izgalmas estéhez.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2022/03 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.

Fotó: Mező János