Eltévedni ismert vidéken?

A Balaton-felvidéket szinte minden motoros alaposan ismeri. Azonban jön a Karasna-Kaland, a tájékozódási verseny, ahol valaki mindig tud egy rövidebb utat…

Tavaly nagy sikerrel debütált a Corenet Kalandtúra motoros tájékozódási verseny. A két motorból álló csapatok akkor a Bükkben tévedtek el – egy szerkesztőnkből és egy olvasónkból álló alakulatunk lelkesedése akkor a 10. helyre volt elég. Idén a Balaton-felvidéket célozza meg a Karasna-Kalandra átkeresztelt esemény.
A túra a balatonfűzfői Sportszállóból indul, és ott is ér véget, a lényeg a két végpont között megtett kacskaringós hurok lesz – az indulók ugyanis a startnál csak egy itinert, egy feladványokkal teli lapot és néhány jó tanácsot kapnak. A feladatok során fontos a jó tájékozódási képesség, a GPS helyes kezelése, a széles körű műveltség, a találékonyság és némi szerencse.

 

 

A cél, hogy minél kevesebb eltévedéssel – plusz kilométerrel – a lehető legtöbb kérdésre pontos választ adva járják be az indulók az úvonalat. A sebesség nem számí­t, az utolsó beérkező könnyen lehet a győztes, ha ő volt a legpontosabb.

Már csak egy hét van a jelentkezésre, és július 27-én verseny!