ELSZAKADVA…

…a hagyományos motorostalálkozók minden konvenciójától, az indiai Goában évente egyszer ünneplik meg a Ridermania fesztivált. A Royal Enfield márka rajongóinak világszerte legnagyobb összejövetele hatalmas buli.

Lenyűgöző, hősies küzdelmet ví­vnak. A nehéz dirt-track pályán profik küzdenek amatőrök ellen, különböző géposztályokban. A vezetéstechnikai hiányosságokat harcos szí­vvel, a műszaki problémákat improvizációval kompenzálják. Ez a mentalitás az egész Ridermania fesztivált áthatja.

Enfield dirt-track verseny: a szenvedély és a küzdőszellem jobban számí­t, mint a technika és a teljesí­tmény. A résztvevők vallási és osztálybeli különbségektől függetlenül ünnepli

Az indiai Goában évente megrendezett esemény a Royal Enfield-rajongók és a királyi márka modelljeinek világszerte legnagyobb találkozója. Nincs még egy olyan motorosünnep, amely három teljes napon át a gyermeki igyekezet, öröm, büszkeség, professzionalitás és szenvedély ennyire szí­nes kavalkádja lenne. A szikheket, hindukat, muszlimokat, buddhistákat és keresztényeket összeköti a motorkerékpárok iránti szeretet, a Bulletek, Continentalok, Classicok és társaik iránti lelkesedés minden elképzelést felülmúl. íllí­tólag csak Indiában több mint 3000 Royal Enfield-klub működik, de a résztvevők a világ minden részéből érkeznek.

Mindent lehet, ami tetszik: uniformizáltak, individualisták, különös alakok, vadul tuningolt Enfield-modellek. Mindezekhez intenzí­v, mindenkit egyesí­tő szellem, meleg nappalok, forró éjszak�

A versenyek mellett számos más megmérettetés is zajlik: triál, motorcipelés, motorkerékpár időre történő szét- és összeszerelése, lassú motorozás, szkander, versenyivászat és még egy rakás furcsa, de szórakoztató párbaj. Emellett kiváló tuningokat láthatunk, az irodalom és a zene pedig egy hatalmas szabadtéri szí­npadról árad a nézők felé.

A résztvevők késő éjszakába nyúlóan durrogtatják kipufogóikat. Túlkapások, rendőri intézkedések? Szó sincs róla. A fesztivál közelében fekvő homokos strandokon mindig le lehet hűteni a felforrósodott indulatokat. Aki indiai utazást tervez, az mindenképpen vegye figyelembe a Ridermania fesztivál időpontját: 2017. november 17‒19-ig a Hill Topon, az Ozran Beachen, Vagatorban és Goában ismét izzik majd a levegő.

További információ: www.royalenfield.com/ridermania