Elindult az elektromos rásegítésű kerékpárok pályázata

Elindult az az összesen egymilliárd forintos keretösszegű pályázat, amellyel akár 10 000 elektromos rásegítésű kerékpár, azaz pedelec is beszerezhető.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzésére 2023. április 14-ig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig folyamatosan lehet pályázni. Csak olyan kerékpárra jár támogatás, amelyet a programba regisztrált kereskedőktől vásároltak és amelynek a konkrét modellje szerepel a pályázható kerékpárok listáján.

A pedálszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpároknál legfeljebb 100 000 forintig igénylehető támogatás, ami az eladási ár felénél nem lehet több. Fontos, hogy ebben a kategóriában 600 000 forintnál drágább kerékpárokra nem jár támogatás. A nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpároknál legfeljebb 180 000 forintig igénylehető támogatás, ami az eladási ár felénél nem lehet több, itt az 1,2 millió forintnál drágább kerékpárokra nem jár támogatás. Olyan új biciklikre vonatkozik a felhívás, amelyeknél a motor akkor kapcsol be, amikor a kerékpáros hajtja a pedálokat, és kikapcsol, ha elérné a 25 km/h sebességet.