ElektroBiker modellbemutató

Az ország legnagyobb elektromosmotor-bemutatóterme készül Budapesten. Az Elektrobiker motoros bolt küldetésének tekinti a technológia népszerűsítését, amihez hűen nagyon gondosan válogatták össze modellpalettájukat. Kínálatuk már most is hatalmas, de ez még csak a kezdet.

Ahogy a teljes iparág, az Elektrobiker is ifjú titánnak számít ezen a területen. Ugyanakkor a tulajdonosok maguk is motorosok, és ez alapvetően érezhető a kínálat összetételén. „A márkák, azon belül is a modellek kiválasztását felhasználói oldalról közelítettük meg” – meséli Pusztai József, az Elektrobiker motoros bolt ügyvezetője. Fontos szempont volt egyrészt, hogy mennyi pénzük van az embereknek. Ez alapján az egy- és hárommillió forint közötti tartományt lőtték be. A legtöbb ember reálisan gondolkodva – vagy gazdasági szempontok alapján – ennyit szán rá, vagy ennyi játszós pénze van.

A másik, amiből nem engedtek, az a 2 kW-os alsó teljesítményhatár. Az ennél gyengébb gépek az alföldön jól működnek, de az első emelkedőn feladják. A harmadik, hogy mindegyik motorba csak márkás akkumulátor kerülhet – Sony, LG vagy Samsung cella. Míg a no name márkáké van, hogy két év múlva meghal, addig ezek lehet, hogy annyit kibírnak, mint a motor maga. A rendes akkumulátor nem olcsó, van, hogy a robogó árának a felét kiteszi, nélküle azonban semmit sem ér. Ezzel együtt a használható hatótáv is lényeges. A minimum a 70-80 km, ennyire szükség van a budapesti közlekedéshez, még városon belül is.

Támogatott tartalom

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2021/07 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.