Ducati SuperSport/S

A Ducati sportos világába mostantól ismét a SuperSporton keresztül vezet az ú. Bár az első próbalovaglás után Szent Péter esőt és mennydörgést küldött ránk, végül azonban mégiscsak kisütött a nap a teszten.

…A SuperSport ezzel szemben visszafogott országúi sportmotornak aposztrofálja magát. Ehhez pedig adottságai több mint elegendőek – kiváltképp olyan nehéz körülmények között, mint ezek a mostaniak. Pontosan a Sevilla környékére induló első tesztkör rajtjánál megnyí­lnak ugyanis az ég csatornái. Mindez persze nem ok a kétségbeesésre, hiszen ilyen körülmények között is jó néhány dolog kiderülhet az adott motorkerékpárról.

 

 

Jelen esetben például először az, hogy a SuperSport kellemesen laza helyet kí­nál pilótájának. A térd nem hajlik be túlságosan, a felsőtest lazán egyenes. A kormányvégek bőven a villa álló csövei fölé érnek, és a pilóta felé hajlanak. Ez í­gy összességében pihentető üléspozí­ciót biztosí­t. A Multistrada 950-ből és a Hypermotardból ismert, 937 cm3-es, kéthengeres erőforrás tettre készen dörmög az orra alatt, indulni kell…

 

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebbszámában (megjelenik: április 27) olvasható! A lap megtalálható újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!