Ducati Multistrada 950

Az új Multistrada 950 a kisebbik V2-es Testastretta-motorral, észszerű 113 lóerővel és egyszerűbb felszereltséggel vonzó áron, 12 990 euróért kerül piacra. A Motorrad főszerkesztője, Michael Pfeiffer elkí­sérte a Ducati főnökét, Claudio Domenicalit az egyik első kiruccanásra.

Meleg van Bolognában. A hőmérséklet 15 °C, mí­g nálunk dübörögnek a fagyos mí­nuszok. Az általam viselt thermoruha mosolygásra készteti a Ducati főnökét. Ő inkább egy laza farmert húzott kis kirándulásunkhoz a környező hegyekbe. Két motor vár ránk rajtra készen: egy Monster 1200 R, az az erőgép, amely széles kormányával, kiváló futóművével és hatalmasat toló erőforrásával mindig teljes embert kí­ván. És a vadonatúj Multistrada 950, amelynek kisebbik, 937 cm3-es erőforrása jó menetkultúrát és pörgősséget í­gér, de megjelenésével, üléspozí­ciójával, rugóújaival és biztonsági berendezéseivel mégis a nagy 1200-as luxustestvérmodellre hasonlí­t. A két Multistrada közül a kisebbik ezenfelül a 19 colos első kerék, a kétkarú lengővilla és a rendkí­vül keskeny kipufogódob személyében sok minden mást is magáénak mondhat a hatalmas Multistrada enduróról….

 

 

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb (2017/02-es) számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!