Berzai Zsolt R. Alezredes intrejú – ORFK-OBB

Ha ez így megy tovább, soha többet nem viccelődhetünk a rendőrség kacifántos kommunikációs stílusán. És még szórakoztató is… Hát mi történt itt?

Az olvasóink között néhány évente elvégzett témakutatások és elégedettségi felmérések eredményei eleinte igencsak megleptek minket. Baleset-megelőzési rovatunk ugyanis rendre a népszerűségi lista élén végzett. Nem mintha mi nem tartanánk nagyon fontosnak az ez irányú teendőket, egyszerűen csak úgy gondoltuk, hogy fontossága mellett a téma kissé száraz, jellegénél fogva nem igazán olvasmányos anyag. Még akkor sem, ha a rovat témaválasztója, írója, szerkesztője és szakértője, Kondorné dr. Kollár Zsuzsanna közlekedési szakjogász zseniálisan, nem egyszer irodalmi tálalásban adja közre gondolatait a témában. A baleset-megelőzési cikkekben olvasóink közel egy évtizede láthatják az ORFK-OBB (ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság) szárnyas logóját még azokból az időkből, amikor az támogatta a rovatot.

E támogatás egy ideje már megszűnt, mi azonban olyannyira fontosnak tartjuk a szervezet tevékenységét, hogy a logót azóta is rendületlenül feltüntetjük cikkeinkben. Újabban még könnyebb szívvel tesszük, mint korábban, mert az ORFK-OBB kommunikációja, ténykedése látványosan megújult az elmúlt évek során. A rendőrség által korábban előszeretettel használt, néha elképesztő, néha érthetetlen, néha pedig nevetséges stílusnak – hála istennek – nyoma sincs. Frissebb, dinamikusabb, fiatalosabb és jóval közvetlenebb, ezáltal fogyaszthatóbb lett a kommunikáció, mint korábban volt. Cui prodest? – Kinek hasznos? – tettük fel a Sherlock Holmes-i kérdést magunknak, aztán – ha már rendőrség – egy kis nyomozásba kezdtünk.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2020/08 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.