Bemutató: Suzuki GSX-S1000GT

Több komfort, kevesebb kompromisszum és változatlan sportosság: egyszerre igyekszik megfelelni e szempontoknak a Suzuki GSX-S1000 „GT” utótaggal kiegészített, megújult változata. Vajon megy neki? A mesés szépségű észak-olasz tóvidéken kerestük a választ a kérdésre.

Ezúttal nem a szintén errefelé található, méltán felkapott Garda-tó, hanem az annál kisebb, de legalább olyan lenyűgöző Lago d’Iseo szolgált menetpróbánk színhelyéül. Szép környék, finom ételek és rendesen megtépázott aszfalt – jellegzetesen olaszos hozzávalók. Aki csak teheti, okvetlenül látogasson el Itália ezen csodás szegletébe! Soha nem gondoltuk volna, hogy ez a vidék ad otthont a világ legnagyobb fegyvergyárának. Magunk is meglepődtünk, amikor egyszer csak a semmiből felbukkantak mellettünk az 1526-ban alapított Fabbrica d’Armi Pietro Beretta épületei.

A földkerekség több hadseregét és sok tehetős vadászát innen látják el nagy presztízsű, minőségi lőfegyverekkel. Ha már itt tartunk: van néhány közös vonás az említett flintákban és a japán márka túramotorjaiban. Az egyik kétségtelenül az elegáns megjelenés. Jóllehet, sosem lesz olyan népszerű a GT a gyűjtők körében, mint egyik-másik ritka Beretta, de azért látszik rajta, hogy lényegesen dinamikusabb megjelenésre tett szert, mint szerencsétlen külsejű elődje, az „F”.

A GT-nek már nem olyan díványrobogós az orra, mint a másiké volt, ráadásul nem hányavetin ráaggatottnak, hanem gondosan megtervezettnek, önálló arculatúnak látszik az idoma, vagyis öltözetének azon része, amiben egyértelműen különbözik a műszaki alapját szolgáltató csupasz változattól.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2021/12 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.