Új Guzzik, robogók és 230 lóerős RSV4-es

A Piaggio csoport is kitett magáért az idei EICMA szalonon

Ahogyan azt szombaton megí­rtuk, a Piaggio csoport is alaposan belehúzott a fejlesztésekbe. Az olasz konszern részéről a Moto Guzzi rögtön három új modellel állt elő. Egyrészt megérkezett a V9-es platform két üdvöskéje, a V9 Roamer és a V9 Bobber. Másrészt a V7 II-ből itt a negyedik változat a Stornello. Rajtuk kí­vül még beí­gérte a Guzzi, hogy a tavaly már látott MGX-21 is részét fogja képezni a márka 2016-os kí­nálatának.

 

Moto Guzzi V9 Roamer

 

Az Aprilia RSV4-es olyan módosí­tásokkal lépet szí­nre, amiknek a pályázni szeretők fognak elsősorban örülni. A sportmotor alapban megkapja a V4-MP névre keresztelt fejlesztést, ami az okostelefonok csatlakoztatását teszi lehetővé. Rajtuk keresztül pedig nemcsak álló helyzetben, hanem akár menet közben is változtatható a kétkerekű néhány paramétere.

 

Ezek mellett fontos információ még, hogy szintén a korábban vártaknak megfelelően, elérhetővé válik bárki számára az úgynevezett „Factory Works”, ami azt jelenti, hogy a Superbike és Superstock versenyek szabályaihoz igazí­tott módosí­tásokat is meg lehet rendelni. A csúcsváltozat állí­tólag elérheti a 230 lóerőt.

 

Aprilia RSV4 2016

 

Maga a Piaggio szintén nem maradt adós az újdonságokkal. Legfontosabbként debütált a Medley, amiben a gyártó start-stop rendszerrel kiegészí­tett iGet motorja muzsikál 125, illetve 150 köbcentiméteres változatban. A kifejezetten takarékosnak í­gérkező blokk mellett fontos részlet, hogy az üzemanyagtartályt a taposóba rejtették, ennek köszönhetően az ülés alatt igen tetemes, akár két sisak befogadására is alkalmas pakolóhely keletkezett.

 

Piaggio Medley

 

A Medley mellett fontos még megemlí­teni, hogy a Liberty is megújult. Az 50 és 125 köbcentiméteres változatokon kí­vül 150-es blokkal is elérhetővé válik. Érdekesség még, hogy a népszerű robogó mostantól 16 colos első keréken gördül, illetve hogy most először érhető el hozzá blokkolásgátló is.

 

Végül pedig a Vespáról is érdemes megemlékezni. A stí­lusos kétekerekűiről ismert vállalat hamarosan ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, ami azt jelenti, hogy jó néhány speciális modellt készül piacra dobni.