AlpenMasters, 2. rész: Adventure kategória

Túra és száguldás: a túraendurókat gyakran úgy jellemzik, hogy ezek mindenre alkalmas járművek. A túrázás és az alpesi kanyargás esetében ez minden bizonnyal í­gy is van. Vajon ez a helyzet ezzel a négy motorral is, amelyek különbözőképpen értelmezik a feladatot?

…A mezőnyben különböző karakterek érdekes elegye jött össze, amelyek mindegyike joggal reménykedhet a döntőben való részvételben. Technológiailag minden bizonnyal a Ducati van a legjobb helyzetben. A hatalmas túraendurónak tényleg mindene megvan, amit csak egy korszerű felszereltséghez el tudunk képzelni: félaktí­v futómű, kényszervezérelt DVT-vezérlésű, dupla gyújtásos-V2-es variálható vezérlőidőkkel, lenyűgöző TFT-display a műszerfalon, és egy egész sor kisegí­tő rendszer. Olyan high-tech enduró, amelynek ráadásul gigantikus a csúcsteljesí­tménye is.

 

 

A kérdés csak az: vajon tényleg szükség van az Alpokban egy ilyen technológiai és teljesí­tménycsodára? A válasz: valójában inkább nem. Ugyanakkor a rengeteg kiváló műszaki megoldás nem is zavaró, legalábbis, ha a berendezések jól és észrevétlenül teszik a dolgukat. De a Multistrada pont ebben a tekintetben vet fel kérdőjeleket. Mire jó a bonyolult technika, ha a nyomaték durva hullámokban önti el a pilótát…

 

A teljes anyagot a megújult Motorrevü legfrissebb számában olvashatja! A lapot keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő! Akcióinkról ezen a linken tájékozódhat!