Összehasonlí­tó teszt: sportos crossoverek

Cikkünkben négy különböző variációt mutatunk be Önöknek sportcrossover témára. Mindegyik modell más és más, ami viszont közös bennük, az a nagyfokú kényelem, a sportos irányí­thatóság, a legkorszerűbb elektronika és a félaktí­v futómű.

A crossover műfajt még a Yamaha TDM teremtette meg sok-sok évvel ezelőtt. Az ide tartozó kétkerekűek legfőbb jellemzői a 17 colos kerékméret és a túraendurókéra emlékeztető külső. A BMW S 1000 XR, a Ducati Multistrada 1260 S és az új Kawasaki Versys SE Grand Tourer esetében mindkettő adott, a KTM 1290 Super Duke GT azonban hí­ján van endurós beütésnek. Ennek ellenére lehetőséget kapott rá, hogy részt vegyen a teszten, sőt, egyenesen átrendezze az erőviszonyokat.

Tény, hogy legutóbbi modellfrissí­tése óta még több elektronikával büszkélkedhet, most már legalább azon a szí­nvonalon áll, mint a mezőny többi tagja. Akárcsak a Kawasaki Versys 1000 SE, amely Grand Tourer kivitelében érkezett a megmérettetésre. Csúcsváltozata a teljes elektronikai vértezet és félaktí­v futómű mellett gyárilag rendelkezik kofferekkel és topcase-szel, a többi gyártmánynál ezek gyári kiegészí­tőnek, és mint ilyen, plusz költségtételnek számí­tanak.


A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/10 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.