Összehasonlí­tó teszt: BMW R nineT (Option 719) és Honda CB1000R

Személyiségteremtő erejük van a szí­neknek. A CB1000R-nek és az R nineT-nek ráadásul eleganciát is kölcsönöznek. A Honda ezüstösen fénylik a rajta lévő alumí­niumfelületek hatására, a BMW aranyos szí­nezetet kap a mart alkatrészeitől. Lássuk, melyik tündököl jobban kettejük közül!

Mindjárt lebukik a nap a Garda-tavat övező hegyek mögött, utolsó sugarait indí­tja únak a föld irányába. Még mielőtt célba érnének, szépen megcsillannak a tóparton ácsingózó BMW R nineT és Honda CB1000R testén. Fénylő fátylat terí­t rájuk az óaranyba hajló őszi napsütés, épp a megfelelő helyeken hangsúlyozva ki alakjukat.

Visszaverik a fénysugarakat, mintha legalábbis világí­tanának. Nem holmi különleges fényezés áll a jelenség hátterében, pusztán arról van szó, hogy tükröznek fémfelületeik. Bőven akad belőlük a 2013 óta kapható, időközben egész retró modellcsalád jelképévé vált R nineT-n. Tapintásra pedig aztán végképp nincs párjuk a fémeknek.

Jó pár éve része már a BMW kí­nálatának az R nineT. Eleve nagyon szép motorkerékpár, ám új Option 719 modellváltozata láttán még jobban kikerekedik az ember szeme, még vastagabb sugárban kezd ömleni a nyála a gyönyörűségtől. Az „Option 719” kifejezést az egyedi, különleges darabok megjelölésére használja a német gyártó.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/03 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.